ʻO ka hana Kettlebell no nā wahine-hiki i kēia hoʻolālā kettlebell 15 mau minuke piha ke kūkulu i nā mākala āpau

 

I loko o ka hebedoma mua o ka noho kaʻawale ʻana, ua kūʻai mai au i kettlebell he 30 paona no $ 50. Ua manaʻo wau e hoʻokū wau a hiki i ka wehe hou ʻana o ka hale hoʻoikaika kino. Akā ʻehā mau mahina ma hope mai, ua lilo kēlā kettlebell lodge i koho mua naʻu no nā hoʻoikaika kino holoʻokoʻa (e like me ka nui o nā hana aʻe) i ka lumi kuke.
Akā ʻaʻole pono ʻoe e hilinaʻi i kaʻu mau ʻōlelo, kupaianaha loa ka kettlebell.
"He nui nā ala like ʻole e paʻa ai ka kettlebell, e ʻae ai iā ʻoe e hoʻohana i kahi ʻāpana o nā pono hana e māka i nā mākala like ʻole i nā ʻano like ʻole," wahi a Wells. "ʻO Kettlebells kekahi ala kūpono e kōkua ai i ke kino holoʻokoʻa, no ka mea, nui nā hana kettlebell i pahu i nā hui puʻupuʻu nui."
Ke hāpai nei i kahi kettlebell he 30 paona ma luna o kuʻu poʻo ʻaʻole kahi mea e hiki i koʻu kino ke hana. He mea nui e noʻonoʻo i kēia ke kūʻai ʻana i nā bele le. Wahi a Wells ʻo ke ala ʻoi loa e koho ai i kahi kaupaona, ʻo ia ke ʻimi i kahi kaupaona e ʻaʻa nui ana iā ʻoe akā ʻoluʻolu hoʻi i hiki iā ʻoe ke hana hou i nā manawa he 10 me ka nalo ʻole o kou kūlana. Hiki iā ʻoe ke hoʻohui mau i ke kaumaha i kou ala ponoʻī, akā ʻo ka lilo ʻana i ke kaumaha i ka wā mua hiki ke hōʻeha.
Hoʻopili kēia maʻamau i ʻekolu mau kaʻa hoʻomaʻamaʻa hana a hoʻokahi supergroup. No nā kaapuni, hana i nā hana i hope i hope no nā ʻelele i hoʻopaʻa ʻia. Ma hope o ka pau ʻana o nā haʻuki ʻekolu, hoʻomaha no 30 kekona, a laila hana hou i ke pōʻaiapuni. Ma hope o ka pau ʻana o nā laps ʻekolu, komo i ka hui nui. Ma hope o ka pau ʻana o kēlā me kēia ʻūhā, hoʻomaha hou i hope no 30 kekona e hoʻopau i ka hoʻomaʻamaʻa hui nui. Hana i ʻekolu laps.
ʻAnuʻu 1: E hoʻopaʻa i ka kettlebell me kou lima ʻākau, kau i kou lima hema ma kou hiʻupuʻu, a hoʻokaʻawale i kou mau wāwae i ka laulā. ʻO kēia kāu hoʻomaka.
KaʻAnuʻu 2: E nānā pololei i mua, e pelu i kou pūhaka a me kou mau kuli i ka manawa like, e hōʻoia i ke kaulike o kou mau kuli me kou manamana wāwae. E hoʻomau i ke kulou i kou mau kuli a kūlike kou mau ʻūhā i ka papahele. E hōʻoia i kou kua i ka huina 45 a 90 degere i kou puhaka.
ʻO ke kolu o ka hana: E noi i ke kuʻekuʻe wāwae, e kīloi i kou mau wāwae, a hoʻihoʻi i kāu kū i kū. I ka manawa like, kaomi i ka kettlebell ma luna o kou poʻo i kūlike kou mau lima i kou mau pepeiao.
Pani 4: E hoʻokau i ka kettlebell a hoʻi i kahi i hoʻomaka ai. Hana i nā reps 10 ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka lima ʻē aʻe no ka hoʻoikaika kino.
ʻAnuʻu 1: E hoʻopaʻa i ka kettlebell me nā lima ʻelua a kau pololei i mua o kou umauma, me kou mau wāwae ma ka honua, ʻoi aku ka nui ma mua o ka laulā o kou poʻohiwi. ʻO kēia kāu hoʻomaka.
KaʻAnuʻu 2: E nānā pololei i mua, e pelu i kou pūhaka a me kou mau kuli i ka manawa like, e hōʻoia ana i kou mau kuli e kuhikuhi i kou manamana wāwae. E hoʻomau i ke kūlou ʻana i kou mau kuli a kūlike kou mau ʻūhā i ka papahele, e hōʻoia ana i kou kua i kahi 45 a 90 kekelē kihi i kou pūhaka.
KaʻAnuʻu Hana 3: E noi i ke kaomi ma ka kuʻekuʻe, hoʻolōʻihi i ke kuli, a hoʻi i kahi hoʻomaka. Hana iā 15 mau manawa.
KaʻAnuʻu 1: E hoʻopaʻa i ka kettlebell me kou mau forehands (nā lima e kū pono ana i kou kino), e kau i mua o kou mau wāwae, a hoʻopā i kou mau wāwae i ka honua, ʻoi aku ka nui ma mua o ka laulā o kou poʻohiwi. Huki i nā poʻohiwi i lalo a i hope, e hoʻokuʻi liʻiliʻi i ka pahu. ʻO kēia kāu hoʻomaka.
KaʻAnuʻu 2: Kulou wale mai nā pūhaka a hoʻokuʻu i ka kettlebell e neʻe i lalo o ka hapalua o nā ʻūhā a me nā keiki bipi, e mālama pono i ka umauma kiʻekiʻe a me ke poʻo i hoʻolōʻihi ʻia o ka iwi kuamoʻo. E ʻike ʻoe i ka haunaele i ka hamstrings (ke kua o nā wāwae).
KaʻAnuʻu Hana 3: Ke hiki ʻoe i ka hapalua o ka bipi keiki, e hoʻohana i kou kuʻekuʻe wāwae, gluteus maximus a me nā hamstrings, e kīkaha i kou mau kuli a me kou ʻūlū, a hoʻi i kahi hoʻomaka. E nānā pono i ka hoʻopili ʻana o ka kettlebell me kou mau wāwae. Hana iā 15 mau manawa.
KaʻAnuʻu 1: E hoʻopaʻa i ka kettlebell me kou lima hema a kau i kou mau wāwae i ka laulā i ka papahele. E kau i kou lima ʻākau ma hope o kou pepeiao. ʻO kēia kāu hoʻomaka.
KaʻAnuʻu 2: Inhale. E kī i nā mākala oblique kūpono, e hoʻohaʻahaʻa i ka kettlebell i ka wāwae hema, a huki i nā iwi ʻaoʻao i ka ʻūhā hema.
ʻO ke kolu o ka anuʻu: hemo. E hana i kaʻiʻo oblique kūpono, e hoʻopololei i ka pahu, a hoʻi i kahi i hoʻomaka ai. Hana iā 10 mau manawa, a laila hana i ka ʻaoʻao ʻaoʻao.
ʻAnuʻu 1: Moe i kou kua ma ka moena yoga. Ma ka huki ʻana i ka pihi ʻōpū i ka iwi kuamoʻo, hoʻolōʻihi i nā wāwae a hoʻoikaika i nā mākala o ka ʻōpū. ʻO kēia kāu hoʻomaka.
KaʻAnuʻu 2: ʻoiai ke kū pololei ʻana o kou mau wāwae, e hāpai mālie i kou mau wāwae i luna a hiki i ka hoʻokumu ʻia ʻana o kahi kihi 90 degere me nā pūhaka.
KaʻAnuʻu Hana 3: E hoʻolohi haʻahaʻa i kou mau wāwae a hoʻi i kahi i hoʻomaka ai, akā mai hoʻohaʻahaʻa i kou mau wāwae i ka papahele. Hana iā 15 mau manawa.


Ka manawa o ka manawa: Aug-11-2021